Rubber speeltegels

Actieve filters

Speeltegels: gratis bezorging BENELUX

Speeltegels zorgen voor een optimaal dempende ondergrond voor in de speeltuin of tuin. Bent u eigenaar van een speelparadijs voor kinderen of heeft u thuis een grote tuin waar speeltegels gewenst zijn? Bekijk onze opties voor speeltegels voor outdoor gebruik en selecteer uw favoriet op kleur, maat en hoeveelheid. Hoe meer producten u bestelt, hoe hoger de staffelkorting.

Voordelen van speeltegels

Koop de rubber speelplaatstegels via onze webshop, dan weet u dat u kwaliteit kunt verwachten. Niet alleen bestaan onze speeltuintegels uit duurzame rubber granulaten, ook worden deze granulaten in de speeltegel gemixt met hoog kwaliteit PU lijm. Hierdoor garanderen wij krachtig geperste speeltegels met een uitgebalanceerde densiteit. Precies waar speeltegels aan moeten voldoen; een bepaalde mate van schokabsorbering. Maar naast een goede demping, zijn speeltegels ook:

 • Slijtvast
 • Weer- en windbestendig
 • Flexibel
 • Antislip
 • Vochtdoorlatend
 • Onderhoudsvrij
 • Uv- en ozonbestendig
 • TÜV gekeurd en voldoen speeltegels aan de EN 1177:2019 richtlijnen

Speeltegel voor meer veiligheid

Onze speeltegels worden gebruikt voor grote en kleine speeltuinen. De speeltegels worden niet voor niets in grote getalen afgenomen door speeltuin architecten. De speeltuintegels dragen namelijk bij aan een veilige speelomgeving. Maar niet alleen als speeltegel kunt u de tegels toepassen. Ook als terrastegel rubber en als rubber tuintegels is dit product goed toepasbaar. Als sportvloer raden we de speeltegels niet aan. Dit omdat de hoge flexibiliteit gevaarlijk kan zijn als er wordt gesport met zware gewichten. Als ultieme sportvloer raden we daarom onze tegels voor fitnessvloeren aan. Deze tegels kunnen de zware intensiteit van gewichten en sportapparatuur aan. 

Over het algemeen geldt: hoe dikker de rubber tegel, hoe beter de dempende werking. Aan een speeltegel wordt daarom ook een speciale waarde toegekend; de HIC-waarde, ofwel valhoogte. Dit houdt in dat speeltegels met een dikte van 40 mm een HIC waarde hebben van 1,3 meter.

Tegeltoepassingen

Goede slijtvastheid en andere voordelen van speeltegels zijn niet alleen voorwaardes voor speeltuinen, deze eigenschap wordt ook gewaardeerd als vloertegels. Als toepassingen op beton, stabilisé, daken, onverharde ondergronden (mits egaal), gangpaden in:

 • Ziekenhuizen
 • Scholen
 • Openbare plaatsen
 • Speelterreinen op kinderdagverblijven

De tegel verwerken

Onze speelgoedtegels worden geleverd met pin/gat verbinding. Hierdoor hoeft u niet te lijmen. Voor de buitenste laag is een sterkere verbinding nodig om de speeltegel op hun plek te houden. U kunt ervoor kiezen de buitenste speeltegels vast te zetten met boordstenen of met lijm. In onze webshop vindt u hier lijmproducten voor.

Bekijk ook eens:

Snelle levering

Ecologisch materiaal

Leverbaar in de hele
Benelux

Offerte op maat?

Voor maatwerk of versnijdingen volgens uw behoeften , kan u ons vrijblijvend contacteren voor een prijsofferte.
Ons Professioneel team helpt u graag verder !

Neem contact op