Dilatatie Profielen

Actieve filters

Dilatatieprofiel: klantenbeoordeling = 9,3

Een rubber dilatatieprofiel voor uw gewenste toepassing vindt u bij ons. We leveren onze dilatatieprofielen standaard van hoogwaardig EPDM rubber. Bekijk ons aanbod dilatatieprofielen en bestel ze vandaag nog. We maken gebruik van een grote voorraad waardoor u circa 2 werkdagen na het plaatsen van uw order de dilatatieprofielen ontvangt.

Wat is een dilatatieprofiel?

Een dilatatieprofiel wordt ook wel een voegprofiel genoemd omdat dit type profiel voornamelijk wordt gebruikt als voegvulling en opvulling tussen verschillende materialen. Een dilatatieprofiel zorgt ervoor dat materialen kunnen uitzetten en krimpen zonder schade te veroorzaken.

Dilatatieprofielen worden veel gebruik bij het verbinden van vloeren maar denk bijvoorbeeld ook aan betonnen constructies waarbij een dilatatieprofiel goed van pas komt. Beton werkt door temperatuurswisselingen en vocht. Een dilatatieprofiel vangt dit op en voorkomt scheuren in het materiaal.

Gebruik van een dilatatieprofiel

Zoals al even benoemd is een dilatatieprofiel geschikt voor verschillende toepassingen en verschillende materialen. Denk aan de volgende toepassingen waarbij een dilatatieprofiel goed van pas komt:

  • als afdichting
  • voor het opvullen van naden en kieren

Voordelen van een dilatatieprofiel van EPDM rubber

De dilatatieprofielen in onze webshop maken we standaard van EPDM rubber. Wenst u een ander soort compound voor uw rubberen profielen? Naar wens leveren we bijvoorbeeld ook NBR, FKM, SBR CR of silicone profielen. De EPDM rubber dilatatieprofielen beschikken over de volgende voordelen:

  • UV- en ozonbestendig: EPDM heeft een goede weersbestendigheid en zeer goed resistent tegen UV stralen en OZON
  • Waterbestendig: ook vocht en alle weersomstandigheden zijn geen partij voor onze rubberprofielen
  • Gemakkelijk te monteren: onze dilatatieprofielen zijn flexibel en gemakkelijk op maat te snijden
  • Duurzaam: EPDM rubber heeft een lange levensduur, blijft flexibel en is na gebruik recyclebaar

Bekijk ons gehele aanbod rubber profielen:

Koop dilatatieprofielen mét onze service

Dilatatieprofielen zijn breed toepasbaar en daarom is ook iedereen op zoek naar dé geschikte dilatatieprofielen voor de juiste toepassing. Voor vragen en advies over onze dilatatieprofielen kunt u contact opnemen met onze klantenservice. Wij helpen u met het kiezen voor de juiste rubber profielen voor uw project.

Kunt u niet precies vinden wat u zoekt in onze webshop? Neem ook dan contact met ons op voor de verschillende mogelijkheden. We leveren maatwerk volgens uw sample of een technische tekening. Tevens houden wij rekening met specifieke vereisten.

Bekijk ook eens:

Snelle levering

Ecologisch materiaal

Leverbaar in de hele
Benelux

Offerte op maat?

Voor maatwerk of versnijdingen volgens uw behoeften , kan u ons vrijblijvend contacteren voor een prijsofferte.
Ons Professioneel team helpt u graag verder !

Neem contact op