Rubber U-profielen

Actieve filters

U-profielen: maatwerk op aanvraag

Hoogwaardig rubber U-profielen voor het afboorden en waterdicht maken van constructies. Bij ons kan u terecht voor kleine en grote hoeveelheden per volle rol of lopende meter. Bekijk ons assortiment en bestel wat u nodig hebt of vraag een op maat gemaakte offerte aan. Door middel van onze grote voorraad kunnen wij een profiel leveren in circa 2 werkdagen na het plaatsen van uw order.

Verschillende U-profielen

Er zijn verschillende profielen op de markt, elk rubber profiel met een ander doel. Rubber U-profielen komen in verschillende categorieën terug zoals in de scheepsbouw, auto-industrie en carrosseriebouw. Door de hoge elasticiteit van de gebruikte EPDM compound zijn U-profielen zeer geliefd en veelzijdig toepasbaar. Daarnaast is een rubber U-profiel UV- en ozonbestendig en het is bestendig tegen extreme weersomstandigheden, zonder zijn kracht en flexibiliteit te verliezen.

Gebruik een U-profiel onder andere als:

  • Afdichtingprofiel
  • Randafwerking
  • Klemprofiel
  • Stootrand

U-profiel: materiaal

Onze U-profielen zijn standaard gemaakt van EPDM rubber. Deze afkorting staat voor Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer: een groep synthetische rubbers. EPDM gebruiken we voor onze rubber U-profielen omdat dit synthetische rubber bekend staat om zijn zeer hoge kwaliteit en de bestandheid tegen zonlicht, ozon en wisselende temperatuurverschillen. Wenst u rubber met andere eigenschappen? Indien gewenst voeren we onze rubber u-profielen uit in een andere compound. Neem contact met ons op voor alle mogelijkheden en bekijk ook onze andere rubberen profielen:

Duurzaamheid van EPDM rubber U-profiel

EPDM is een duurzame keuze. Het materiaal heeft een lange levensduur. De lange levensduur komt mede door stand door de verouderingsbestendigheid van het materiaal: EPDM rubber U-profielen zijn langdurig flexibel. Na een tijd toch toe aan andere nieuwe of andere profielen? Onze rubber U-profielen zijn gemakkelijk verwerkbaar en recyclebaar.

Rubber U-profiel kopen: onze service

Wellicht bent u op zoek naar een andere kleur of een ander formaat rubber U-profiel en ziet u deze niet terug in ons assortiment. Neem contact met ons op maatwerk middel een sample of een technische tekening. Samen zoeken we naar de beste oplossing voor uw rubber U-profielen.

Bekijk ook eens:

Snelle levering

Ecologisch materiaal

Leverbaar in de hele
Benelux

Offerte op maat?

Voor maatwerk of versnijdingen volgens uw behoeften , kan u ons vrijblijvend contacteren voor een prijsofferte.
Ons Professioneel team helpt u graag verder !

Neem contact op