Rubber staltegels

Actieve filters

Staltegels: grote voorraad

Bent u op zoek naar een oplossing voor het verminderen van stro en mest? Kies dan voor onze staltegels. Als eigenaar van stallen, boxen, fokkerijen en maneges vindt u een optimale stalvloer belangrijk. Deze vloeren vragen namelijk om een isolerende werking én een manier om ophoping van vuil tegen te gaan.

Onze staltegels zijn gemaakt van hoogstaand rubber materiaal. In ons assortiment vindt u verschillende opties om bestaande vloeren en muren te beschermen voor intensief gebruik door uw vee. Bekijk uw opties en bestel in bulk, dan profiteert u van volumekorting.

Staltegels: de belangrijkste voordelen

Iedere stal vraagt om een oplossing op maat. Kies daarom onze rubber tegels als innovatieve staltegel. Onze rubberen staltegels zorgen voor efficiëntie en daarnaast zijn de staltegels vriendelijk voor de dieren. De staltegels van rubber uit ons assortiment profiteren stuk voor stuk van een zekere demping, wat een positief effect kent op de gewrichten en spieren van vee.

Andere voordelen van een rubber stalvloer zijn:

 • Een staltegel is bestand tegen hoge puntdrukbelasting
 • U bespaart tot 80% op stro
 • Staltegels van rubber zijn eenvoudig op maat te snijden. Snij bijvoorbeeld rubberen tegels 100x100 op maat.
 • Ophopend vuil is verleden tijd en water en uitwerpselen kan naar alle richtingen weglopen door drainagesysteem van rubberen ringen of noppen
 • De vloer is vochtdoorlatend
 • Staltegels zijn goed en snel reinigbaar
 • Rubberen staltegels zijn duurzaam
 • Het materiaal is gemakkelijk versnijdbaar

Heeft u speciale wensen? Bijvoorbeeld een andere kleur of een ander formaat stalmat voor uw paard? Vraag een offerte aan. Via een offerte zijn er nog meer opties mogelijk.

Verwerking van staltegels

De legwijze bij losse een staltegel of rubber op rol verschilt van elkaar. Daarnaast zijn de staltegels eenvoudig te leggen. U heeft geen lijm nodig, want het gewicht houdt de rubberen staltegels al op hun plek. Hetgeen waar u wél rekening mee dient te houden bij staltegels van rubber plaatsen is de nodige afschot in de stal van 2 à 3%. Door dit percentage aan te houden bij rubber staltegels legt u de basis voor een optimale vochtafvoer. Houd voor het leggen van een vloer met staltegels met rubber rekening met de volgende tips:

 1. Begin met het leggen van de tegels bij de hoek die het dichtste bij de toegangsdeur ligt
 2. Houd rekening met een mogelijke uitzetting. Leg de tegels daarom niet te dicht op elkaar
 3. Om de buitenste rand goed passend te krijgen, gebruikt u een scherp stanleymes. Maak de tegel hiervoor nat. Dan zijn ze beter versnijdbaar
 4. Strooi hierna wat stro over de vloer en de staltegels zijn klaar voor gebruik

Naast onze losse staltegels kunt u ook kiezen voor een antislipmat. Deze snijd u eenvoudig op maat, waarna deze neergelegd kan worden.

Onderhoud

Sommige staltegels zijn uitgevoerd met ring, andere stalmatten kennen een verbinding van rubber en nylonweefsel. Eén ding hebben de rubberen staltegels gemeen: ze zijn allen gemaakt van hoogstaand rubbergranulaat die zware belasting aan kan. En dat jarenlang. Maar voor zoveel duurzame producten geldt, dat onderhoud essentieel is voor het behoud hiervan. Zo ook voor rubber staltegels. Verwijder de tegels 1-2 keer in het jaar voor een grondige schoonmaakbeurt. En spuit de tegels dagelijks schoon met een waterspuit.

Bekijk ook eens:

Snelle levering

Ecologisch materiaal

Leverbaar in de hele
Benelux

Offerte op maat?

Voor maatwerk of versnijdingen volgens uw behoeften , kan u ons vrijblijvend contacteren voor een prijsofferte.
Ons Professioneel team helpt u graag verder !

Neem contact op