Rubberen sportmatten

Actieve filters

Sportmatten kopen: levering in 1-3 dagen

Van vechtsport tot meditatieve oefeningen; een sportmat is voor vele doeleinden geschikt. Houd uw klanten tevreden en zorg voor een sportmat die voldoende ondersteuning en grip biedt. In ons assortiment vindt u dit soort sport vloermatten in diverse prijsklassen, kleuren en maten. Schaf vandaag nog online een rubber sportmat aan voor de sportstudio, de fysioruimte, het krachthonk thuis of op de vereniging. Hoe meer meters, hoe hoger de korting!

De sportmatten zijn geschikt voor zowel professioneel als voor privé gebruik.

Eigenschappen van onze sportmatten

Voor een optimale sportbeleving is het prettig wanneer u traint op een vloer die:

  • trillingen opvangt;
  • geluiddempend werkt;
  • en isolerend is.

Heeft u geen sportvloer matten en traint u op dus een kale vloer? Dan zult u zich storen aan contactgeluid. Bovendien is de kans groter dat u blessures oploopt, omdat de huidige vloer geen antislipvloer is en deze bovendien niet licht mee veert. Kijk daarom naar onze sportmatten als ondergrond voor sportoefeningen.

Sportmat dikte uitgelegd

Zowel in sportscholen als fitnesscentra vindt u sportvloer matten en apparatuur voor cardio en krachttraining. Om geluidsoverlast en schade aan de vloer te voorkomen is een stevige sportmat gewenst.

Een sportmat van 6 mm zal voor de val van zeer zware gewichten echter weinig beschermen. Bent u op zoek naar een sportmat voor een ruimte waarin er getraind gaat worden met zware gewichten? Kies dan voor een rubber sportmat met een hoogte van 42 mm. Onze "Antishock" rubber sportmat in zwart is speciaal ontworpen voor de impact van de aller zwaarste gewichten en ook geluidsoverlast is er niet met deze geluidsdempende rubber matten

Verschillende uitvoeringen

De sportmatten in ons assortiment zijn onder verschillende categorieën verdeeld. Bent u op zoek naar een sportmat, bedenk dan wat voor sporter u bent of hoe u als eigenaar van een fitnesspand de ruimte wilt indelen.

Leg op de plekken waar men aan krachttraining doet een sportmat meer met een minimale dikte van 25 mm. Voor een vloer met normale belasting – voor de plaatsing van cardio apparatuur en groepslessen – volstaat een vloer met een minimale dikte van 6 mm. Deze vloeren vindt u in verschillende diktematen, kleuren en verbindingen. Denk hierbij aan:

Tip: Speelplaatstegels zijn ongeschikt als sportvloer voor training met gewichten. Deze tegels beschikken over een lage granulaatpersing wat voor stuiterende gewichten kan zorgen. Uiteraard wilt u dit soort situaties vermijden. Kies daarom voor een andere rubber mat.

Benieuwd naar alle soorten rubber matten in ons assortiment? Bekijk onze gehele collectie en kies uw favoriete rubber mat:

Instaleren van uw sportvloer

Sportmatten op rol zijn bij uitstek geschikt voor het bedekken van grote oppervlaktes. Wilt u liever een klein deel van de vloer bekleden met een sportmat in het zwart? Dan is een tegel sportmat interessant. Deze hebben wij in verschillende variaties en verbindingen. De installatie hiervan is heel eenvoudig. Bij intensief gebruik raden wij aan om de tegels te lijmen. Dit wordt altijd aangeraden voor een sportmat uit één geheel. Gebruik voor rubber op rol onze rubberlijn voor een goede hechting.

Wilt u deze klus uitbesteden? Het leggen van sportmatten is een klus die niet voor iedereen even eenvoudig is of teveel tijd kost. Neem contact op via het contactformulier. Onze vakman neemt dan snel contact met u op.

Bekijk ook eens: 

Snelle levering

Ecologisch materiaal

Leverbaar in de hele
Benelux

Offerte op maat?

Voor maatwerk of versnijdingen volgens uw behoeften , kan u ons vrijblijvend contacteren voor een prijsofferte.
Ons Professioneel team helpt u graag verder !

Neem contact op