Rubber Rondsnoeren

Actieve filters

Rubber rondsnoer kopen: gratis levering in de Benelux

Hoogwaardige EPDM rubber profielen, dewelke veelzijdig toepasbaar zijn. Wij hebben een divers aanbod van rubberen rondsnoeren van verschillende diktes tot verschillende materialen. Bekijk onze rondsnoeren en zie welk snoer bij uw project past.

De toepassingen van een rubber rondsnoer

Een rubber rondsnoer staat bekend om zijn veelzijdigheid. Er zijn veel verschillende situaties waar een rondsnoer van rubber van pas komt. Een aantal voorbeelden van toepassingen zijn:

  • Als stoot rubberen rand ter bescherming om een object heen
  • Als afdichting
  • Vervaardigen van O-ringen

Wat zijn O-ringen en waar gebruikt u ze voor?

Een O-ring wordt vervaardigd uit een rubber rondsnoer, dewelke op maat gesneden is en vervolgens verlijmt wordt. Het wordt dan ook vaak gebruikt als pakking of dichting. De O-ring wordt gemaakt door twee uiteinden van een rubber rondsnoer aan elkaar te lijmen zodat een ronde vorm ontstaat.

O-ringen worden vaak ingezet voor vele uiteenlopende toepassingen in een volrubber of sponsrubber materiaal met dichtheid 450kg/m³, dewelke zeer veerkrachtig of indrukbaar is.

De voor- en nadelen van een rondsnoer van rubber

Standaard voeren we onze rubber rondsnoeren uit in EPDM rubber. EPDM rubber compound heeft verschillende aantrekkelijke voordelen:

  • Een hoge flexibiliteit waardoor het moeilijk scheurt en lastig te perforeren is
  • Zeer geschikt voor gebruik in de buitenlucht wegens weerstand tegen UV en ozon
  • Een temperatuurbereik van -50 °C tot +120°

Een EPDM rondsnoer is dus zeer geschikt voor binnen of buiten en is bestand tegen UV en ozon. Wenst u rubber rondsnoeren met andere eigenschappen? Naar wens kunnen we onze rubber rondsnoeren uitvoeren in andere compound. Kies bijvoorbeeld Voor een NBR rubber rondsnoer. De voordelen van rubber profielen van NBR rubber zijn:

  • Bestand tegen olie
  • Bestand tegen vet
  • Bestand tegen koolwaterstoffen
  • Een temperatuurbereik van -35°C tot 110°C

NBR rondsnoeren kunnen slecht tegen aromatische verbindingen, sterke zuren en remvloeistof van auto’s. Voor buitentoepassingen adviseren wij EPDM rubber. Komt uw rondsnoer in contact met oliën en vetten? Maak dan de keuze voor een NBR rondsnoer. Heeft u advies nodig over welk type rondsnoer geschikt voor u is? Neem contact met een van onze adviseurs op en ontvang advies op maat. Middels een sample of een technische tekening kunnen we u maatwerk leveren.

Bekijk ook onze andere rubberen profielen:

Snelle levering

Ecologisch materiaal

Leverbaar in de hele
Benelux

Offerte op maat?

Voor maatwerk of versnijdingen volgens uw behoeften , kan u ons vrijblijvend contacteren voor een prijsofferte.
Ons Professioneel team helpt u graag verder !

Neem contact op