Stalvloeren + muurbescherming

Actieve filters

Paardenstal matten: maatwerk op aanvraag

Paarden zijn snel nerveus en schichtig. Een fijne paardenstal vloer voor een paard verzacht dit gedrag. Met paardenstal matten creëert u een rustige omgeving voor u paard en het zorgt voor behoud van de stal. Bekleed de vloer en de wanden van uw stal met rubber en bied de meest comfortabele omgeving voor uw paard en voorkom kwetsuren van scherpe randen of betonnen vloer. Bestel vandaag nog uw paardenstalmatten en binnen 2-3 werkdagen worden uw producten gratis verzonden.

Voordelen van rubber stalmatten

Waarom zou u kiezen voor een vloer van rubber? Er hangen veel voordelen aan rubberen stalmatten voor een paardenstal. Voordelen voor u, zoals gemakkelijke schoonmaak én voordelen voor uw paard. Paardenstal matten zijn bevorderlijk voor het welzijn van uw paard. Zo isoleert rubber koude, het verkleint de kans op vallen en de kans op blessures neemt af. Hieronder staan de voordelen van rubbermatten voor een paardenstal op een rij:

  • Antislip: bescherm uw paard tegen vallen en uitglijden in de stal
  • Slijtvast: de hoge granulaat dichtheid zorgt ervoor dat de paarden rubber stalmatten jarenlang meegaan
  • Sterk: de stalmatten voor paarden kunnen tegen een stootje. Voorkom schade aan een stal door slaan en vallen
  • Schokabsorberend: Paarden slaan vaak tegen de muur van de stal. Hierdoor ontstaat vaak de zogenaamde ‘piephak’, een geïrriteerde slijmbeurs. Door rubberen wandbescherming verkleint de kans op een piephak. De dempende werking van een rubberen stalmat voor een paard helpt tegen gewrichtsklachten
  • Isolerend: een rubbervloer voor een paardenstal geeft uw paard een zachte, warme ondergrond tijdens koudere periodes. Rubber is vele malen warmer dan een betonnen vloer
  • Bespaar op stro: er is 70% minder stro nodig in een stal met rubbermatten voor een paardenstal. Een klein laagje stro of houtkrullen over de paarden stalmat is voldoende. Dit scheelt materiaal, werk voor reiniging en geld
  • Drainage voor urine en water: de textuur van onze tegels voor paarden zorgen voor goede waterdoorlatendheid en afwatering van water en urine. Dit voorkomt dat de stal een broedplaats wordt voor bacteriën en schimmels

Toepassing voor paardenmatten

Naast het bekleden van een paardenstal, zijn de rubber stalmatten voor paarden ook te gebruiken voor andere ruimtes. Natuurlijk is een rubber stalvloer ook voor andere boerderijdieren zoals koeien en varkens. Maar ook in een hondenkennel gebruikt u een rubbermat voor een comfortabele ligplaats.

En niet alleen in een paardenstal legt u de tegels en matten neer. Plaats onze rubber producten in trailers en op vloeren van werkplaatsen. Ook op de laadklep van een paardentrailer kan u een rubber oploopmat plaatsen om het paard zo comfortabel mogelijk te maken.

Montage van rubber stalmatten

Voor de vloer zijn er twee producten verkrijgbaar. Rubber vloertegels voor een paardenstal en rubberen stalvloermatten voor paarden. De tegels zijn 1 bij 1 meter. De mat is 1,22 bij 1.83 meter. Beide producten snijdt u gemakkelijk op maat met een scherp stanleymes of een decoupeerzaag. De diktes variëren van 17mm tot 42 mm.

De wand bescherming voor een paardenstal verlijmt u gemakkelijk op bestaande muren of houten platen. De tegels zijn 1 bij 1,20 meter. Snij de wandbescherming, net zoals de vloerproducten, zelf op maat met een scherp stanleymes. De wandbescherming is 8 mm dik en kan verlijmd worden met flex tegellijm.

Vraag een offerte aan

Zoekt u een oplossing voor uw paardenstal, maar vindt u deze niet online? Neem telefonisch contact met ons op voor een offerte. Samen met u bekijken we alle opties voor uw stal en zorgen we voor de perfecte rubber paardenmat.

Bekijk ook eens:

Snelle levering

Ecologisch materiaal

Leverbaar in de hele
Benelux

Offerte op maat?

Voor maatwerk of versnijdingen volgens uw behoeften , kan u ons vrijblijvend contacteren voor een prijsofferte.
Ons Professioneel team helpt u graag verder !

Neem contact op